obrázek obrázek obrázek

sobota 7. dubna 2018

Čarodějky


V rámci rozdílu mezi čarodějkami a čarodějnicemi, je tento druh považován za světlý, tedy dobrý, ačkoliv lidé jimi pohrdají. Hlavně ti, kteří důvěřují vědě a technice rozvíjející se za podpory akademie. Bývají často označovány za lesní čarodějky, bylinkářky se znalostmi z okultismu, slabé dívky a ženy, které nevládnou silami temnot. Čarodějnicemi bývají opovrhovány, pokud se je nepokouší přetáhnout na svou stranu, dostává se jim výsměchu a urážek, neboť jejich magie bývá především podpůrná díky excelentními zkušenostmi v oblasti bylinkářství a přípravy lektvarů. I když jsou považovány za slabší ve svém odvětví, mohou disponovat velmi silnými nadpřirozenými schopnostmi - zvláště pak v oblasti věštění, často zasahující do jasnovidectví, a výrobou amuletů, které chrání nositele před i tím nejhorším zlem.

Čím však bývají silnější, tím těžší pro ně bývá držet se stezky dobra. Nezřídka kdy dotyčná balancuje na hranicí mezi světlem a temnotou, a bohužel se stává, že přepadne na špatnou stranu a stane se z ní jedna z disponentek temných sil, tedy čarodějnice. Zvláště je mají za úkol chránit lupus dei, vlcí boží, kteří na tyto ženy dávají pozor, pokoušeje se je udržet na té správné cestě. Jakmile čarodějka podlehne temnotě, ztrácí své přirozené schopnosti a už se nemůže nikdy vrátit. Její duše zůstává pokřivená až do konce života. Také se nezdá jako účinné je přeměnit, ať již na upíry nebo lupus dei. Ve všech dochovaných záznamech čarodějka nepřežila pokus o transformaci, což u bratrstva Svobodných zednářů vedlo k uvalení zákazu.

Mnoho čarodějek dovede plynně hovořit i Verbis diablo, tedy Ďábelským jazykem. Právě jeho užívání je často svazuje a nutí splynout s temnou stranou. Bývá velmi nebezpečný a pro čarodějky slouží jako poslední záchrana proti hrůzám z temnoty. Říká se, že samotný Ďábel může vyslyšet jejich volání a svým příchodem často dotyčné poblouzní, než-li je stáhne k sobě.


Čarodějky vládnou přirozenou silou působící nepříliš útočným dojmem. Jejich hlavní atributy se směřují především k přírodě a ochraně.

  • VĚŠTĚNÍ - ať již z čajové sedliny, lístků, tarotových karet, kyvadla či vlastně čehokoliv dalšího, co je po ruce, tyto ženy ovládají skvěle vidění náznaků budoucnosti
  • OKULTNÍ VĚDY -  pátrání a využívání znalostí s různými druhy magie
  • VERBIS DIABLO - starodávný jazyk, jehož síla tkví ve slovech. Čarodějky i čarodějnice jej užívají k pronášení zaklínadel. Podle zkazek dochovaných z Bible bylo Verbis Diablo znetvořenou verzí jazyka, jímž hovořili andělé v ráji. Časté užívání může přilákat Luciferovu pozornost a z dotyčného se pak snadno stane loutka v jeho ďábelských prstech.
  • VÝROBA AMULETU - precizní záležitost s delším trváním. Čarodějka nemůže vyrobit více než jeden ochranný amulet po dobu jeho existence.

Není dochován žádný záznam o přeměně čarodějek na lupus dei nebo upíry.  Několik zápisů tvrdí, že nelze jejich druh změnit, neboť každá žena zemřela. Čarodějky mohou podlehnout temným svodům a stát se čarodějnicemi, naopak tomu není.

Žádné komentáře:

Okomentovat